Hidroizolarea unui rezervor de apa Sala Polivalenta -Cluj Napoca

hidroizolare rezervor de apa

Cele doua bazine se afla in zona subterana a cladirii. Pentru a prevenii scurgerile si/sau infiltratiile de apa a fost aleasa hidroizolarea pe interior a bazinelor prin impermeabilizarea betoanelor cu sistemul PENETRON.

Solutia de hidroizolare

Datorita faptului ca bazinele erau “ingropate” in pamant aproximativ 5 m s-a ales sistemul PENETRON pentru a obtine un beton impermeabil, total protejat atat la infiltratiile exterioare(din pamant) cat si la eventualele scurgeri.

Pentru aceasta au fost slefuiti peretii cu discul diamantat pentru a se deschide porii betonului. De asemenea la imbinarea intre pereti si fundul bazinului a fost spart un sant care sa permita realizarea unei scafe. Segregarile si fisurile au fost daltuite cu pikamerul.

Dupa decaparea defectelor si slefuirea suprafetelor,intreaga suprafata a fost spalata cu jet de apa cu presiune(hidrosablare min 200 bari).

Aplicarea Sistemului PENETRON

Au fost amorsate toate defectele si santul de la imbinarea perete-fund bazin cu o solutie de PENETRON. Apoi s-a trecut la umplerea tuturor cavitatiilor cu PENECRETE MORTAR. Dupa terminarea reparatiilor au fost aplicate doua straturi succesive de PENETRON 0.7-0.8 kg/mp /strat.

Dupa finalizarea aplicarii au fost umeziti peretii si fundul bazinului prin stropire timp de trei zile pentru a se activa materialul.

Rezultatul lucrarii de hidroizolare

Au fost hidroizolate si impermeabilizate cele doua bazine DEFINITIV fara a mai fi necesara sapatura exterioara si o alta hidroizolatie

C&A CONSTRUCT, 2014