Hidroizolarea unui rezervor de apa Sala Polivalenta -Cluj Napoca

Cele doua bazine se afla in zona subterana a cladirii. Pentru a prevenii scurgerile si/sau infiltratiile de apa a fost aleasa hidroizolarea pe interior a bazinelor prin impermeabilizarea betoanelor cu sistemul PENETRON.
Solutia de hidroizolare
Datorita faptului ca bazinele erau “ingropate” in pamant aproximativ 5 m s-a ales sistemul PENETRON pentru a obtine un beton impermeabil, total protejat atat la infiltratiile exterioare(din pamant) cat si la eventualele scurgeri.
Pentru aceasta au fost slefuiti peretii cu discul diamantat pentru a se deschide porii betonului. De asemenea la imbinarea intre pereti si fundul bazinului a fost spart un sant care sa permita realizarea unei scafe. Segregarile si fisurile au fost daltuite cu pikamerul.
Dupa decaparea defectelor si slefuirea suprafetelor,intreaga suprafata a fost spalata cu jet de apa cu presiune(hidrosablare min 200 bari).
Aplicarea Sistemului PENETRON
Au fost amorsate toate defectele si santul de la imbinarea perete-fund bazin cu o solutie de PENETRON. Apoi s-a trecut la umplerea tuturor cavitatiilor cu PENECRETE MORTAR. Dupa terminarea reparatiilor au fost aplicate doua straturi succesive de PENETRON 0.7-0.8 kg/mp /strat.
Dupa finalizarea aplicarii au fost umeziti peretii si fundul bazinului prin stropire timp de trei zile pentru a se activa materialul.
Rezultatul lucrarii de hidroizolare
Au fost hidroizolate si impermeabilizate cele doua bazine DEFINITIV fara a mai fi necesara sapatura exterioara si o alta hidroizolatie
C&A CONSTRUCT, 2014
- deschiderea porilor prin slefuire si spalare cu presiune
- deschiderea fisurilor
- santul pentru realizarea scafei
- scafa PENECRETE MORTAR
- realizarea scafei
- realizarea scafe -detaliu
- aplicare PENETRON
- aplicare PENETRON-detaliu
- interiorul bazinului