Hidroizolarea unei terase placate cu travertin cu membrana transparenta HYPERDESMO T

Hidroizolarea unei terase cu HYPERDESMO T

LOCATIE: Bucuresti,zona ambasada Chinei
ANTREPRENOR: PORA CONSTRUCT
SUBANTREPRENOR DE SPECIALITATE: C&A CONSTRUCT

Clientul reclama infiltratii de apa in zona de bucatarie si living.La etajul superior locatarul nu dorea sa distruga placarea scumpa de travertin.Asfel nu se putea intervenii cu o hidroizolatie clasica care ar fi insemnat distrugerea travertinului ,spargerea sapei,refacerea hidroizolatiei si termoizolatiei,refacerea sapei si replacarea cu travertine.Costurile acestor operatiuni erau foarte mari.In plu se punea si problema evacuarii tonelor de moloz rezultat in urma decopertarii travertinului si a sapei.

SOLUTIA de Hidroizolare

Singura modalitate prin care se putea pastra placarea de travertine si mentinerea aspectului exclusivist al acestuie era aplicarea unei membrane transparente.

APLICAREA Hidroizolatiei

Pentru inceput a fost curatata prin aspirare intreaga terasa. Apoi sa trecut la curatarea ei de grasimi cu o carpa imbibata in diluant.
Dup ace terasa a fost curatata sa trecut la realizarea unei scafe intre plinta si travertin cu masticul HYPERSEAL de culoare bej,asfel invat sa se incadreze in paleta coloristica a travertinului.Dupa uscarea masticului a fost amorsata intreaga suprafata cu primerul bicomponent Aquadur consum 250-300 gr/mp.
La aproximativ doua ore dupa aplicarea amorsei sa aplicat primul strat de membrane transparent Hyperdesmo T. Timpul de uscare pentru fiecare strat este de 24 ore.In total au fost aplicate trei straturi de membrane transparent Hyperdesmo T-consum 1,2 kg/mp
Astfel a fost hidroizolata terasa pastranduse travertinul si aspectul acestuia.

Hidroizolarea unei terase cu HYPERDESMO T