Hidroizolare si reabilitare decantoare primare de apa potabila -Bumbesti Jiu

decantor 2 inainte de reabilitare

Beneficiar: Apa Regio-Gorj
Antrprenor general: DANEX CONSULT
Subantreprenor de specialitate: C&A CONSTRUCT

Decantoarele primare de apa potabila prezentau pierderi masive de apa. Peretii erau fisurati iar rebordul decantoarelor era pe alocuri desprins sau incomplet,distrus datorita ciclurilor de inghet-dezghet.

SOLUTIA de Hidroizolare

Datorita importantei obiectivului, a trebuit ales un produs de hidroizolare care sa nu afecteze calitatea apei potabile. De asemena, hidroizolarea celor doua decantoare trebuia efectuata foarte rapid pentru a reduce perioada in care nu erau functionale, acestea alimentand zona Bumbesti Jiu.
In prealabil decantoarele au fost curatate prin slefuire mecanica. Fisurile au fost deschise cu un pikamer. Rebordul a fost desfacut mecanic asfel incat sa poata fi returnat cu beton aditivat cu PENETRON ADMIX. Apoi intreg decantorul a fost hidrosablat(300 bari)
Sa trecut la returnarea rebordului. In paralel fisurile deschise in prealabil sau amorsat cu PENETRON apoi au fost umplute(chituite)cu PENECRETE MORTAR. De asemenea imbinarile cu tevile de metal au fost etansate cu banda PENEBAR si umplute cu PENECRETE MORTAR.
Dupa finalizarea acestor etape suprafata intreaga a decantorului a fost umezita, apoi sa trecut la aplicarea prin pensulare a stratului de protectie impermeabilizant PENETRON.Acesta a fost aplicat i doua straturi-consum aprox 1,5 kg/mp.

REZULTATUL Hidroizolarii si reabilitarii decantoarelor

Au fost hidroizolate si reabilitate cele doua decantoare .S-au etansat imbinarile cu tevile de scurgere si fisurile prezente in peretii si fundul decantoarelor.Rebordul a fost refacut si tratat cu PENETRON asfel devenind mult mai rezistent la ciclurile de inghet-dezghet. Au fost eliminate pierderile de apa si rezolvata deterioararea betonului decantoarelor.

Hidroizolare si reabilitare decantoare de apa