Eliminarea igresiei la o casa construita in anii 50 -Ramnicu Valcea.

-forarea gaurilor pt injectare

Clientul a solicitat o solutie tehnica pentru eliminarea umezelii ascensionale in peretii din caramida plina. Datorita umezelii excessive clientul a incercat sa izoleze peretele atat la exterior cat si la interior cu polistiren. Acest lucru a facut ca umezeala sa urce pana la nivelul geamului, desupra placilor de polistiren.

Solutia de eliminare a igrasiei

A fost decopertat polistirenul la interior. De asemenea am decopertat si tencuiala afectata. A fost injectat la baza peretelui DRYZONE. Gaurile au fost date din 12 in 12 cm distanta pe toata grosimea peretelui -2,3 cm.A fost ales rostul intre prima si a doua caramida.Pe exteriorul casei au fost montate 4 grile de aerisire in polistiren,pt a ventila acea zona mai efficient.

La interior tencuiala va fi refacuta cu mortar aditivat cu DERPOR  (se obtine un mortar hidrofob si de asanare) deoarece creaza o tencuiala macroporoasa (cu pana la 70% pori mai mari) ce permite peretelui sa respire, sa se ventileze si sa se usuce.

Rezultatul lucrarii de eliminare a igrasiei

Peretele a fost hidroizolat de restul fundatiei prin ijectarea DRYZONE, apa nu se mai absoarbe in zidarie datorita barierei hidrofuge create de DRYZONE. Prin tencuirea cu DERPOR s-a permis uscarea si ventilarea peretelui. Asfel zona respective din casa a devenit locuibila.

Eliminare Igrasie Valcea