Aditivarea unui beton inaintea turnarii

Hidroizolarea unui subsol prin aditivarea betonului proaspat

Locatie Bistrita

Beneficiaru doreste sa hidroizoleze inca din etapa de turnare pentru subsolul cladiri pe care urma sa o construiasca.Pentru aceasta sa ales metoda aditivarii betonului proaspat cu PENETRON ADMIX

Pentru aceasta sa facut in prealabil reteta de aditivare.Clasa de beton aleasa are in compozitie 297 kg ciment /mc.Pentu aditivare se adauge 1% PENETRON ADMIX din cantitatea de ciment /mc ,adica 3kg PENETRON ADMIX la fiecare metru cub de beton.

Pe santier se pregatesc galetile marcate special pentru aditivare si sacii de PENETRON ADMIX. Fiecare sac de PENETRON ADMIX are 18 kg si se amesteca cu 23 L de apa.In fiecare galeata se pune 11,5 L apa .Saci de PENETRON ADMIX se taie in jumatate asfel incat sa se obtina 9kg de pulbere. Asfel la fiecare galeata cu 11,5 L de apa se va adauga jumatate de sac de PENETRON ADMIX .Solutia obtinuta este suficienta pentru 3 mc de beton.

La sosirea cifar omului pe santier se toarna fiecare jumatate de sac in galeata si se amesteca cu un mixer pentru omogenizare,apoi se toarna in cifarom.Dupa turnarea galetilor cu solutie cifaromul va amesteca aditivul in toata masa betonului(un minut pt fiecare mc de beton dar nu mai putin de 5 min la viteza maxima)In cazul nostru cifaromul a avut 8 mc deci a amestecat 8 minute.

Dupa amestecare se trecut la turnarea betonului.Acesta trebuie vibrat si compactat conform normelor in vigoare.

Dupa decofrare se vor astupa gaurile tehnologice cu PENETRON si PENECRETE MORTAR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *